Priatel gembler

Táto téma obsahuje 3 odpovedí, má 2 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Michal Moravek Pred 6 rokmi, 2 mesiacmi.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevkov
  • #4062

    faith0707
    Účastník (Participant)

    Mam priatela gemblera ktory si nechce priznat ze je gembler, proste klasika.. dlhy ma uz v banke, nebankovkach a aj po kamaratoch.. sluboval velakrat ze prestane, no vzdy sa k tomu vratil.. vzdy som verila tomu ze ked bude chciet sam, tak dokaze prestat, no nikdy sa tak nestalo.. velmi by som mu chcela pomoct, ale zial uz som tak zdeptana, ze sama neviem co mam robit.. prosim poradte mi, aspon nejako, potrebujem nejaku motivaciu, proste nieco

    #4063

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň,
    s gemblerom je to stále dookola to isté, pokiaľ sám nepochopí v akom kruhu zla sa nachádza. Na to, aby to však pochopil musí mať veľa negatívnych pripomienok zo svojho okolia. Gembler to málokedy zvládne sám, ale musí byť do toho dotlačený. Netreba veriť jeho sľubom a dúfať, že je to v pohode po jednom dni. Treba byť prísnejší a dbať na kontrolu finančnú, ale aj časovú. Žijete spolu a máte nárok na to vedieť kam idú peniaze a kde sa nachádza. Je to beh na dlhú trať a bez výdrže to nepôjde.

    #4064

    faith0707
    Účastník (Participant)

    Viem, ze verit mu nemozem uz v nicom. Stale ale tvrdi ze liecenie neprichadza do uvahy, pretoze musi zarabat peniaze kvoli dlhom. To je fakt, ked by nepracoval, platit by sme to nemali z coho.. ja sa ale bojim ze do toho spadne opat, i ked tvrdi, ze uz si vsetko uvedomil a vie, ze sa z toho chce dostat

    #4065

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Bez peňazí je to ťažké, ale z mojej skúsenosti to je väčšinou tak, že hráč splní len časť sľubu. Tie dlhy ho teraz držia ďalej od hrania, ale keď nebudú alebo budú menšie, tak to bude chcieť znova dohnať hraním. Je len na Vás ako sa k tomu postavíte, ale kontrola by mala byť. Pre hráča je ťažké prestať sám od seba, je to chorobné myslenie a to sa len tak nezmení. Musí chcieť abstinovať a nie len nehrať. To znamená väčšiu zmenu, ktorá veľa krát bolí a nie je vôbec jednoduchá a preto sa doporučuje liečenie.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)

Na odpovedanie na túto tému musíte byť prihlásený.

Načítava sa…