Otec gambler

Táto téma obsahuje 3 odpovedí, má 3 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Michal Moravek Pred 7 rokmi, 6 mesiacmi.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)
  • Autor
    Príspevkov
  • #3778

    Izob
    Účastník (Participant)

    Dobrý den,môj otec už 17 rokov- čo sa narodila najstarsia sestra stále stávkuje v N*ke.Doma bere peniaze vsade kde vidí kradne nám detom z narodenín alebo usporenych na nejake veci,bere pôžičky a požičiava na každom kroku.Nebolo to asi nikdy takto strašne ako je to teraz.Moja mamina má všetko na sebe,je na invalidnom dôchodku.Snaží sa zo všetkých síl,len aby nič nechýbalo,minulý mesiac nám vypli internet keďze ho nemala z coho vyplatit,odpojili nam telefony ktore niesu stale zapojene.Domov chofia same pošty od vseliakých možných nebankoviek,uz to nieje o upozroneniach uz strhnú z uctu skoro všetko.On je pre peniaze schopný speaviť čokolvek,naozaj hoci čo.Ja aj ostatný ho máme radi,i ked vzdy je len za tabletom a mina a mina.Mamina je ním uz zmanipulovaná že po dlhšiom doslovne vyžobrávaní mu dá € .A ak nechce začne sa vyhrážať a hovoriť že nespravi to alebo ono.Uz som z tojo na nervy aj ja chytam velke úzkosti.Istý čas aj navstevoval v nitre nejakú ambulanciu,po čase vsak povedal ze tam nepojde.Chcem aby prestal,aj to budem vyzadovať,po tolkych rokoch si to zaslúžime.Chcem vas poprosiť o radu ako začať.

    #3779

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    No tak to je veľmi ťažká situácia keďže hrá už tak dlho a za každým mu to prejde. Vy ako rodina môžete len dať ultimátum a nepovoliť. Ostatné je už na ňom. Musíte však byť jednotný a chcieť si niečo naštudovať o závislosti na hraní, lebo bez vedomostí o tejto závislosti vás bude vedieť znova zmanipulovať. Potom musí chcieť otec niečo urobiť, ale nie vy za neho ale on za vášho dozoru. Je dosť dôležité aby vedel že ďalej to už tak nejde ale s radosťou mu pomôžete v novom začiatku. Pre neho a jeho chorobné myslenie je jedinou možnosťou intenzívna psychoterapia na uzavretom oddelení, aby mohol nahliadnuť sam do seba a tak prišiel na ukrutnosti ktoré vám robil. Až potom príde možno na to že má veľký problém z hazardom a začne s tým niečo robiť, teda začne zdravo rozmýšľať, abstinovať. A však vy poľaviť stále nemôžete, lebo chorobné myslenie sa vráti späť. Musíte byť k otcovi úprimný aj keď niekedy krutý, lebo úprimná láska vie povedať pravdu taká aká je.

    #3874

    Petula
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň, môj otec je už vyše 20 rokov gambler so všetkými v predchádzajúcich príspevkoch popísanými symptómami. Snažila som sa mu pomôcť, chvíľu navštevoval na môj popud aj stretnutia anonymných gamblerov (v Prahe, nakoľko žije tam) pod vedením renomovaného psychiatra, ale vždy to bolo krátkodobo. Po čase tam prestal chodiť a ja som žiaľ nemala a ani nemám možnosť byť mu v pätách 24 hodín denne. Skrátka so svojou závislosťou bojovať nechce. Problém je však v tom, že po novom začal hrať online (doteraz to boli “kamenné herne a kasína”) a zneužíva na to moje osobné údaje (ktoré ako otec žiaľ má k dispozícii). Mám obavy, že ma pripraví o môj vlastný byt a ohrozí tak moju rodinu. Viete o nejakom potenciálnom právnom riešení tejto situácie? Vopred vďaka za názor.

    #3878

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň, najlepšie bude, ak sa obrátite na Úrad na ochranu osobných údajov SR, kde môžete podať návrh na začatie konania. Prípadne sa obráťte na niektorú z bezplatných právnych poradní, ktorá vám po získaní bližších informácií o zneužívaní údajov, odporučí najlepšie riešenie. Držíme palce a prajeme príjemný deň.

Zobrazujú sa 4 príspevky - 1 až 4 (z celkového počtu 4)

Na odpovedanie na túto tému musíte byť prihlásený.

Načítava sa…