Zivot s gemblerom

Domov Fórum Hráča poznám a chcem mu pomôcť Zivot s gemblerom

Táto téma obsahuje 4 odpovedí, má 4 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Michal Moravek Pred 8 rokmi, 1 mesiacom.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )
  • Autor
    Príspevkov
  • #3572

    Martinka
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    mam priatela, ktory hra automaty. Najskor to zacinalo tak, ze hral len obcas a o tom som ani nevedela. Dozvedela som sa to az od kamosov, ktori mi o tom povedali, pretoze si od nich pozicival peniaze a samozrejme im ich nevratil.Klamal mi do oci, ze on nehra, potom, ze si zahra len obcas. Sluboval mi, ze s tym prestane a chvilu to aj tak vyzeralo. Vsetky dlhy sme vyplatili a myslela som si, ze je to uz vsetko ok. Isty cas som si myslela, ze nehrava- mozno aj chvilu nehral, ale jedneho dna som si prezrela jeho vypisy z banky a videla som dost vysoke vybery z bankomatu vo vecernych hodinach. Prve co ma napadlo bolo, ze zase hra… Zaraba naozaj dobre, ale tie peniaze moze vyuzit uplne inak. Chcela by som mu pomoct, aby s tym prestal, len neviem ako.

    #3573

    Rudo
    Účastník (Participant)

    Ahoj Martinka,

    ja som byvaly gembler a je to tazke pre celu rodinu. Ja som tiez zacinal hravat len obcas a potom som do toho uplne spadol. Nezaujimali ma deti, manzelka ani nic. Chodil som do prace len preto, aby som mal peniaze na hranie. Dopadlo to tak, ze moja manzelka odomna odisla s detmi k svojim rodicom a mne dala aultimatum, ze ak s nou este chcem byt, musim prestat hrat. Bolo to velmi tazke, hlavne to odhodlanie, ze prestanem. Bol som u odbornikov, pomahala mi cela rodina a nakoniec sa mi to podarilo. Uz 3 roky som cisty – bola to naozaj tazka cesta, ale ked najdes v sebe vnutornu silu a rozhodnes sa prestat a mas podporu u svojich blizkych, tak to ide lepsie. Velmi ti drzim prsty, aby si svojmu priatelovi pomohla, ale najskor musi chciet on sam prestat hrat a naozaj by som odporucil vyhladat odbornikov

    #3628

    Slobodka
    Účastník (Participant)

    Martinka, musi byt tazke zit s gamblerom..viem o com hovorim. Da sa mu vsak pomoct, neskusali ste sa porozpravat a odporucit mu nejake liecenie?

    #3637

    Martinka
    Účastník (Participant)

    Ahoj Slobodka,

    je to velmi tazke a hlavne on si nechce priznat, ze je zavisly. Neviem co mam robit, ked som mu povedala, ze viem ze hra, tak to vsetko zacal popierat a bol strasne nahnevany…vobec sa so mnou o tom nabvil, ale odisiel z bytu a vratil sa az nadranom opity a myslim, ze zase hral. On ma obdobia, kedy je v pohode a kedy hra a vtedy aj prehra znacnu cast penazi a potom je agresivny na svoje okolie. Uz naozaj neviem co mam robit

    #3639

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Ahoj Martinka. Ja ako gembler sa viem úplne vžiť do tvojho priateľa. Ja som bol presné taký istý až pokiaľ som nepadol na dno. To je obrana gemblera a pokiaľ si to on nepripustí tak s tým nič neurobíš. Jedine čo môžeš ak to chceš je dotlačiť ho k poznaniu problému gemblerstva. Nie je to však jednoduché. Moji rodičia ma museli úplne odpísať aby som ja pochopil že mám problém a aj to mi trvalo dosť dlho. Mňa ponaučila až beznádej v mojom vnútri. Liečenie bolo pre mňa veľmi ťažké ale teraz v ňom vidím svoje znovunarodenie. Prajem veľa sily a hlavne tvrdosti voči priateľovi, lebo to je asi jedine čo gemblera donúti rozmýšľať.

Zobrazuje sa 5 príspevkov - 1 až 5 (z celkového počtu 5 )

Na odpovedanie na túto tému musíte byť prihlásený.

Načítava sa…