priateľ je hráč

Domov Fórum Hráča poznám a chcem mu pomôcť priateľ je hráč

Táto téma obsahuje 6 odpovede, má 3 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Michal Moravek Pred 6 rokmi, 8 mesiacmi.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevkov
  • #4019

    alfinka4
    Účastník (Participant)

    Dobry deň, mám priateľa je gambler. Na začiatku vzťahu mi povedal, že má úver lebo prehral peniaze, že hrával. Po roku som zistila. že si zobral ďalšiu pôžičku, po veľkej hádke a slzách som mu stopla účet. Prisahal, že urobí všetko preto aby sa polepšil. Tak výplata išla najprv na jeho účet a hneď ju poslal mne, mám prístup k účtom, nedávam mu cash. Naivne som si myslela, že je to na dobrej ceste. Nebolo prístup k účtu má aj on a keď som to nekontrolovala posielal peniaze na iný účet a hral za mojim chrbtom. Odpoveď na toto všetko: som chory na hlavu, nezaslúžim si ťa…..Čo mám robiť…. Nemôžem ďalší rok čakať a zase zistiť, že sklamal.

    #4020

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň,

    s gamblermi je to ťažké a máloktorý z nás s tým vie prestať bez toho, aby sa zmenila osobnosť a základné hodnoty v živote. Stráženie financií a časová kontrola sú len pomôcka k začiatkom, aby hlava nevyhrala nad prebiehajúcou zmenou životného štýlu. Je však len na gamblerovi, či sa chce zmeniť. Nič a nikto mu nezabráni v tom, čo chce urobiť so svojim životom. Východisko podľa mňa je buď v liečení alebo v úplnej kontrole jeho osoby. Potom je možné zistiť, či sa chce zmeniť a robiť niečo pre seba, pretože ak mu to bude prekážať, tak bude robiť všetko preto, aby mohol hrávať a to sa dozviete pri úplnej kontrole dosť rýchlo.

    Prajem veľa trpezlivosti.

    #4021

    alfinka4
    Účastník (Participant)

    ďakujem pekne pán Moravek za odpoveď. Všetko naznačuje tomu, že to zmeniť chce. Je ochotný navštíviť doktora, porozprávať sa a poradiť ako ďalej. S tým liečením je to dosť ťažké, pretože on pracuje v zahraničí, dlhy si platí. Len je dosť ťažké nájsť na Slovensku niekoho kto si Vás vypočuje a pomôže hneď. Objednal sa k jednému psychiatrovi ale až v septembri má termín. Neviete mi niekoho odporučiť na západnom Slovensku. A ešte prosím o bližšie vysvetlenie úplná kontrola (ale radu ako na to) ďakujem

    #4022

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Úplná kontrola znamená, že hráč nemá žiadny prístup k peniazom. Peniaze, ktoré potrebuje má na prídel a musí vedieť všetko vydokladovať. Keď ho v noci zobudíte, musí vedieť koľko peňazí má a kde ich minul, to je finančná kontrola. Časová kontrola je, že sa s ním viete spojiť kedykoľvek a viete kde sa nachádza.
    Ohľadom lekárov je to naozaj ťažké, ale na začiatok stačí navštíviť nejaký klub abstinujúcich respektíve liečebňu, kde sa dozviete viac. Mne pomohla aj Pinelka v Pezinku. A nakoniec gambler vie robiť veci len tak na oko a na ukľudnenie dusnej atmosféry, ale naozaj chcieť je pre závislého naozaj ťažké, lebo to stojí veľa sily a zmien v živote.
    Prajem Vám veľa úspechov a dobrý koniec.

    #4023

    Dina
    Účastník (Participant)

    Alfinka, som v podobnej situácii. Môj priateľ prehral v tipovaní zápasov veľmi vela peňazí. Klamal a teraz pracuje v zahraničí. Nie som si istá ako to bude prebiehať, či nebude znovu tipovať ked nebude pod kontrolou. A možno aj práve preto odišiel. Pán Michal, čo si myslíte, ak niekto hral 5-6 rokov(tipovanie+fin. burza) všetko cez internet, dokáže prestart ak odcestuje do zahraničia pracovať a nebude mať kontrolu nad sebou? Alfinka, aj ja som zo Záp. Slovenska. &môj priateľ k lekárovi nechce ísť, tvrdí, že nie je chorý a že už vôbec nie je závislý. Prehral cca 45 000 eur.

    #4024

    alfinka4
    Účastník (Participant)

    Ahoj Dina, to mi je veľmi ľúto, viem aké ťažké to je….treba byť ale silná a nenechať sa oklamať citmi ktoré k nemu cítiš. Niekedy stačí len to aby pocítil, že ťa stráca alebo ba dokonca už stratil. Aj ty máš len jeden pohár trpezlivosti. Tak môj u lekára bol a verím, že sa rozhodne ísť znova. Myslím, že mu to niečo dalo. Ale povedal mu jedno neprestane kým sa vnútorne nepresvedčí že robí zle…. a to je veľká pravda. Ty, ja, deti, rodičia nikto na svete im nepomôže kým nechcú sami.
    Držím ti palce či už s ním alebo bez neho.

    #4025

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Dobrý deň Dina,

    z mojej vlastnej skúsenosti o tom dosť pochybujem. V minulosti, keď som nebol o tom presvedčený a dotlačený okolnosťami, tak aj ja som bol zdravý a prehral som viac než dosť, to nebola moja chyba, ale všetkých ostatných. Človek ako ja – závislý gambler musí padnúť na svoje dno, z ktorého sa môže odraziť a inak to asi ani nevnímam. Musí sa dostať do bodu, kde nie je iné východisko ako zmeniť svoje myslenie a začať žiť život hodný človeka a nie svine ako som sa sám nazval na liečení, lebo ako gambler som bol len to. Ja osobne som to nezvládol bez dosiahnutia môjho dna a za pomoci liečenia som prehodnotil svoje myslenie a teraz sa snažím robiť všetko pre to, aby som bol človekom a aby ma aj tak vnímalo okolie.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )

Na odpovedanie na túto tému musíte byť prihlásený.

Načítava sa…