Niesom si istá , či je gambler

Domov Fórum Hráča poznám a chcem mu pomôcť Niesom si istá , či je gambler

Táto téma obsahuje 6 odpovede, má 4 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  sofia Pred 6 rokmi, 4 mesiacmi.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevkov
  • #3649

    sofia
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    dostala som sa k tomuto foru dnes. Bohuzial som zistila velmi neprijemnu informaciu a cim viac som patrala tym viac som bola v soku. Moj partner s ktorym som zasnubena pracuje a zaroven aj externe studuje. Skolu si hradi na splatky. Tento mesiac mal mat poslednu splatku. Dnes som sa ho uz po neviem kolky krat tento mesiac pytala ci uz skolu uhradil a on najprv tvrdil ze ano. No vedela som aj to ze na ucte mal mat nejaku ciastku od mamy, ktoru jej mal koncom tyzdna vratit. Zrazu ked som sa opytala kedy to vrati povedal ze po vyplate. Ked som chcela vediet preco priznal sa ze tu ciastku nema celu tak som sa pytala ze kolko mu chyba , udajne nieco vyse polovice co ma zarazilo a nechapala som kde to mohol minut. Nakoniec vsak vyslo na povrch ze tu ciastku nema celu, navyse nezaplatil ani skolu a este si pozical aj od kamarata celkova ciastka dlhu je teda viac ako cely jeho plat. Skoro som dostala infarkt. Minul znacnu ciastku cez internetove stavkovanie na sport. Neverim ze to sem pisem ale som naozaj zufala neviem co si mam o tom mysliet. Navyse sme v dost zlej situacii a potrebujeme si od juna prenajat iny byt co nas bude stat raz tolko ako platime momentalne znamym. Som v soku a neviem ako konat. Neviem ci to len neprehanam ale mam strach…vedela som dlhodobo o jeho stavkovani ale vzdy mi tvrdil ze tam posiela len 10€ max 20€ mesacne… Tato palka ma uplne polozila. Prosim o radu ako mam postupovat. Dakujem.

    #3650

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Pani Sofa je to určite ťažké, ale poviem vám to ako bývalý gembler. Je to nevyspytateľná závislosť. Je to len na vás aká chcete byť tvrdá na svojho partnera, ale keď už tomu prepadol tak by ste mali byť najtvrdšia. Ja som sa tiež len vyhováral a sľuboval pokiaľ nebolo neskoro. Neviem čo vám partner povedal, ale ako hovoríte ide o značnú čiastku ktorú si nemôžete dovoliť a to je prvý príznak závislosti. Určite musíte prinútiť partnera aby si priznal že má problém a musí to aj začať riešiť. Ale on spolu s vami a nie vy za neho, lebo potom to nemá žiaden význam. To spolu s vami je tiež dôležité, lebo odteraz keď chcete byť spolu mali by ste vedieť o každej veci spojenej s financiami a s jeho snahou robiť pre svoje zdravie niečo. Prajem veľa sily

    #4038

    michaella
    Účastník (Participant)

    Zdravím tak isto som zúfalá, našla som náhodou mužovi registračnú kartu z casina a mám pocit že tam poputovali všetky naše úspory sme spolu rok mame mesačné bábätko žijeme v podnájme, jeho mama ma dávnejšie upozorňovala aby dom mu nenechávala peniaze no neprikladala som tomu veľký význam no teraz som na pochybách splátky sa u nás splácajú s dvojmesačným oneskorením peniaze zarobené vraj vkladá na účet s ktorým disponuje iba on a ja nemám žiaden konkrétny dôkaz o tom že do herne chodí, mám strach ho osloviť s týmto mojim podozrením aj preto ako by to zobral ak to naozaj pravda nieje a ak to náhodou aj je pravda iba začne byť opatrnejší ale tak či tak sa mi neprizná. Veľa krát som mu naznačila že ak by som na niečo take prišla odišla by som aj so synom a tak vždy len pohoršene pokruti hlavou ako si take niečo môžem myslieť, no keď sa ho pýtam na peniaze zahovara alebo vyvolá konflikt. Neviem ako mám zistiť či hra alebo nie.

    #4039

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Michaela hráč sa sám neprizná nikdy, pokiaľ nepociťuje veľký nátlak na tento problém hazardného hrania, ale ako hovoríte peniaze nie sú a to je v rodine problém. Môžete sa porozprávať s priateľovou mamou, prečo Vám hovorila o tých peniazoch. Určite niečo vie a tak sa budete môcť potom postaviť aj vy k tomuto problému medzi vami partnermi. Ono určiť to nejde na 100% či hrá alebo nie, pokiaľ ho nenachytáte. Porozprávať sa s partnerom o peniazoch, keďže žijete spolu snáď môžete. Podľa toho ako bude reagovať viete tiež vycítiť, či niečo nie je v poriadku. Človek s čistým svedomím nebude klamať ani zavádzať, ale keďže už teraz fungujete s omeškanými platbami je dosť pravdepodobné, že s peniazmi má problém a o tom by ste mali vedieť. Inak to nejde len musíte rýpať do problému, kým nebudete vedieť na čom ste. Keď Vás aj so synom miluje, tak sa prizná aj keď to priznanie bude len pod nátlakom. Nesmiete však potom poľaviť a počúvať jeho sľuby, lebo hazardný hráč klame aj v tom čo si ešte len myslí. Má choré myslenie, ktorého hodnoty sú úplne prevrátené a to bude pre neho ťažké robiť niečo so svojou chorou hlavou a to nepôjde bez tvrdých pravidiel ako je finančná a časová kontrola a prípadné liečenie.

    #4040

    Dina
    Účastník (Participant)

    Michaela, som na tom podobne, mame babatko a partner hral a mozno dalej hra. Odisiel aby nebol pod kontrolou. Pracuje v zahr.. Kratko si ho poznala. Ak chces posli mi Tvoj mail.

    #4041

    michaella
    Účastník (Participant)
    #4048

    sofia
    Účastník (Participant)

    Ahojte, tak píšem sem o dlhšej dobe… S partnerom sme naďalej spolu.. Prinútila som ho ísť k rodičom a všetko im povedať. Vďaka ich pomoci sme ho presvedčili aby navštívil terapiu. Chodil tam a sám zhodnotil , že toto nieje preňho a proste sa postavil k celej veci tak že prestal stávkovať. Zmenil prácu a dokončil školu a začal si budovať kariéru. Bolo to veľmi náročné obdobie ale mne pomohlo to , že som mu dala ultimátum. Buď chce mňa alebo žiť v klamstve. Mám výhodu , že má pred rodičmi strašný rešpekt a tak už len to , že sa im so všetkým priznal znamenalo veľký úspech. Baby pokiaľ žijete v spoločnej domácnosti nevidím dôvod aby prehľad o peniazoch mal len jeden. Musíte obaja mať vedomie s čím môžete disponovať. Ja som napríklad zaviedla to , že máme každý svoj osobný účet na ktorý nám chodí výplata a okrem toho máme jeden spoločný na ktorý každý mesiac posielame peniaze v určitej čiastke a to pokrýva domácnosť stravu a ešte aj šetrenie. A mala som prístup k jeho účtu a teda videla som pohyby a on vedel že ich vidím a teda bol opatrný s míňaním. Teraz som mu dala viac dôvery a ten prístup som zrušila aby si sám hospodáril s tým čo mu ostane na účte a musím povedať, že ma milo prekvapil. Verím, že sa vám podarí nájsť nejaké východisko z takejto nepríjemnej situácie. Jediné čo môžem povedať je že sa treba rozprávať otvorene, nenechať sa odbiť výhovorkami a stáť si za svojim do poslednej chvíle. Pokiaľ uvidí zaváhanie začne útočiť a vtedy sa celá komunikácia premení na nezmyselnú hádku.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )

Na odpovedanie na túto tému musíte byť prihlásený.

Načítava sa…