Môj priateľ gembler

Domov Fórum Hráča poznám a chcem mu pomôcť Môj priateľ gembler

Táto téma obsahuje 5 odpovede, má 3 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Michal Moravek Pred 5 rokmi, 10 mesiacmi.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevkov
  • #4099

    petrika
    Účastník (Participant)

    Sme spolu skoro 2 roky o jeho chorobe som sa dozvedela po roku od kedy sme spolu. Vedel to dokonale skrývať. Veľa dlhov sme pomocou finančnej poradkyne zvládli dať do jednoho a myslela som že už bude kľud. Mýlila som sa…hrá stále vo veľkom a znova ma ďalšie pôžičky. Súhlasí s liečbou ale len ambulantnou. Potrebujem poradit ako mu ja mozem pomôcť. Zobrať kartu?strážiť každý jeho krok?Ja už neviem čo ďalej

    #4100

    Dina
    Účastník (Participant)

    Ahoj, ako dlho hra? A co hra? Ja si myslim, ze si musi v prvom rade chciet dat pomoct a uvedomit si ze ma problem? Kolko poprehraval?

    #4101

    petrika
    Účastník (Participant)

    Hra automaty asi 8 rokov a celkovo to už je cca 20 000€. On si uvedomuje že ma problem chce pomôcť ale potom zase všetko zvalí na ostatných že kvôli tomu hrá. Ja len potrebujem poradiť ako sa mám k nemu správať..dať mu ultimátum??zobrať všetky peniaze?alebo ho lutovat??

    #4102

    Dina
    Účastník (Participant)

    Urcite nelutovar, ani ultimata. Treba byt razna, ukoncit vztah a ak sa spamata mozete sa vratit k sebe.

    #4103

    petrika
    Účastník (Participant)

    Chcem mu pomôcť nemôžem ho nechať v tom samého.Je to choroba a chorému treba pomôcť…

    #4104

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ bude on chcieť hrať, tak mu nepomôže nič. Čo sa týka ambulantnej liečby, tak ta pre nelátkové závislosti, teda hazardné hranie neexistuje. Existuje klasická 8 týždňová režimová liečba v Banskej Bystrici len pre nelátkové závislosti, ostatné liečebne sú zmiešané závislosti. Čo sa týka stráženia, tak pokiaľ s tým súhlasí je to pre neho pomoc, ale pokiaľ to bude robiť len z povinnosti, tak je to na obtiaž, lebo mu to vlastne prekáža a tak bude ešte vo väčšej nervozite, čo je väčšie riziko. Jediná rada je byť tvrdý a odmeraný voči závislému človeku, aby pocítil, že má problém a ten ho vedie do záhuby. Inak je stále v ilúzii, že mu to prejde a neurobí nič pre svoju záchranu.

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )

Na odpovedanie na túto tému musíte byť prihlásený.

Načítava sa…