Ako dalej s otcom mojich deti

Domov Fórum Hráča poznám a chcem mu pomôcť Ako dalej s otcom mojich deti

Táto téma obsahuje 1 odpoveď, má 2 hlasy, a bola naposledy aktualizovaná používateľom  Michal Moravek Pred 7 rokmi, 11 mesiacmi.

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)
  • Autor
    Príspevkov
  • #3732

    niki
    Účastník (Participant)

    Ahoj, neviem ako ďalej s mojim partnerom- otcom troch deti-gamblerom. O jeho zavislosti viem asi dva roky, odkedy sa to prevalilo, vyzeralo to tak, ze je pokoj, tvrdo makal, bolo na mensie prerabky v dome, bolo na dovolenku, len sem tam idylku narusil nejaky nocny vylet- vraj fuska. Samozrejme, ze som mu neverila, a tak hadky boli na dennom poriadku, ale nikdy sa mi nepriznal. Az teraz pred tyzdnom, ked prisiel zase, vraj z prace, neskoro v noci, som na neho zase nabehla, a po dlhom natlaku sa o niekolko dni priznal, ze zase prehral vsetko co mal. Planuje vyhlasit osobny bankrot a neni mu luto nechat prepadnut ani nas dom. Okrem toho vraj pomysla uz aj nad samovrazdou. Co mi hned na druhy den dokazal, ked si isiel vesat lano na strom za domom. Je z neho jednoducho uplna troska. Ja uz ho ťahať nevladzem, ved sa musim este starat o deti a o domacnost. Tak som sa obratila na jeho sestru a rodicov, aby mi s nim nejako pomohli, kym nebude neskoro. Dostala som odpoved, ze si to s nim mam riesit sama, vraj su to nase problemy, s ktorými ich nemam zaťažovať. Tak tato rana ma udrela este viac, ja s nim totiž už buducnost neplanujem, je mi jasne, ze sa to s nim bude tahat navzdy a nikdy sa z toho nedostane, ale rovnako nechcem, aby mali jeho deti dozivotnu traumu , ze otec sa obesil za domom. Ale jeho rodine je to evidentne jedno, alebo si neuvedomuju vaznost situacie? Prosim vas poradte mi co ďalej.

    #3733

    Michal Moravek
    Účastník (Participant)

    Ahoj Nika, ja ako závislý gembler mám chorobné myslenie a preto sa správam pre okolie abnormálne, teda čudne. Možno je toto všetko jeho prejav o získanie pozornosti a pomoci v jeho asi zúfalom a beznádejnom stave. Existuje veľa možností ako si môže pomôcť aj s tvojou spoluprácou ale najprv musí chcieť on. Keďže je závislý už dlho, tak o to je to ťažšie. Pre mňa jediným východiskom bolo liečenie, kde som spoznal v prvom rade sám seba a až potom som mohol niečo chcieť robiť sám so sebou. Tvoja pomoc mu môže uľahčiť túto cestu ale nesmieš byť mäkká. Jediné, čo funguje je úprimnosť a pravda priamo do očí. Žiadne okolky a sľuby. Je to však len na ňom ako sa postaví k tvojej neoblomnej tvrdosti ak na to máš silu a chuť. A keď chceš, mala by si pracovať na liečení s ním ale nie za neho. Veľa všetkého čo potrebuješ nech to zvládnete ti prajem.

Zobrazujú sa 2 príspevky - 1 až 2 (z celkového počtu 2)

Na odpovedanie na túto tému musíte byť prihlásený.

Načítava sa…